صفحه شخصی سید مهدی موسوی   
 
نام و نام خانوادگی: سید مهدی موسوی
استان: فارس - شهرستان: لامرد
رشته: کارشناسی عمران
شغل:  کارمند فرودگاه
شماره نظام مهندسی:  17-3-1-7014
تاریخ عضویت:  1389/01/26
 روزنوشت ها    
 

 در جمع به کسی تذکر ندهید بخش عمومی

15

گاهی مشاهده می شود که پدر و مادرهای بزرگوار در جمع و جلوی دیگران به فرزندان خود تذکر می دهند و کار اشتباهش را به او گوشزد می کنند ، این رفتار نه تنها آسیب بچه را اصلاح نمی کند ، بلکه موجب تحقیر فرزند نیز می شود. لذا پدر و مادرها هرگز نباید در جمع به بچه هایشان تذکر دهند و زن و شوهر نیز نباید جلوی دیگران همدیگر را نصیحت نمایند.

منظورم از اینکه می گویم زن و مرد جلوی دیگران به همدیگر تذکر ندهند ، صرفاً جلوی غریبه ها نیست. حتی جلوی فرزندان (هر چند که خردسال باشند) نیز نباید رفتار غلط طرف مقابلمان را تذکر دهیم

به مثال های زیر توجه نمایید:

بچه ای خطا می کند و مادر او را می بوسد. پدر خانواده با دیدن این صحنه به مادر می گوید: زن! این کار رو نکن ، بچه لوس میشه.

پدر گرامی! اولین پیامدی که این رفتارتان دارد این است که مادر از چشم بچه می افتد و آن ارزش همیشگی را برای فرزندتان نخواهد داشت و به این نتیجه می رسد که لازم نیست همیشه از مادرش حرف شنوی داشته باشد.

مثال دیگر:

بچه خطایی می کند و پدر خانواده او را کتک می زند. مادر با مشاهده این صحنه شروع می کند به سرزنش کردن شوهر و می گوید: چرا بچه رو می زنی. تو مگه عاطفه نداری؟ مگه نمیگن نباید بچه رو کتک زد؟

خانوم محترم! من هم با نظر شما موافقم که تنبیه بدنی کار درستی نیست و رفتار همسرتان در این صحنه اشتباه است ، اما شما با این جملاتی که از دهان خود خارج می کنید اشتباه بزرگتری را مرتکب می شوید و آنهم تحقیر کردن همسرتان و تحریک بچه ها برای مخالفت با درخواست های پدرشان به مرور زمان ، می باشد.

پس شما در این موارد به جای اینکه جلوی فرزندان به شوهرتان تذکر دهید ، می بایست در فرصت مناسب و در خلوت ، به طوری که به اقتدارش بر نخورد ، به او بفهمانید که کارش درست نبوده است.

حتی من عقیده دارم که اگر می خواهید زندگی خوب و سالمی داشته باشید. وقتی مشاهده کردید پدر خانواده به محض بازگشت از محل کار در مقابل اشتباه کودک عصبانی شده و پرخاشگری می کند ، ابتدا باید برای بچه ها رفتار پدر را توجیه کرده ( مثلاً بگویید: بچه ها ! باباتون بیرون بوده ، بیرون هم هوا گرمه ، باباتون خسته است ، نباید شلوغ کنین ، اون نیاز به استراحت داره و ... ) و بعد از توجیه رفتار مرد ، در موقعیت مناسب و در خلوت به او بگویید که رفتارش مناسب نبوده است ، البته باز هم تأکید می کنم که زن نباید طوری تذکر دهد تا به مردش بر بخورد.

خلاصه اینکه تذکر جلوی دیگران باعث می شود که اولاً فرد خاطی تحقیر شده وحرمتش شکسته شود و ثانیاً تذکر دهنده از چشم فرد خاطی بیفتد.

لذا خانوم ها و آقایان گرامی!هرگز در جمع و جلوی فرزندان به همسرتان تذکر ندهید

والدین محترم ! هرگز جلوی دیگران بچه هایتان را نصیحت نکنید ( بخصوص به بزرگترها جلوی کوچک ترها تذکر ندهید مثلاً برادر بزرگ را جلوی برادر کوچکتر نصیحت نکنید )

تذکر باید در پنهانی ، دلسوزانه و به طوری باشد که شنونده را ناراحت نکند ، لذا امام حسن عسکری علیه السلام می فرماید: هر کس در خلوت به کسی تذکر دهد او را تزئین و آرایش کرده و هر کس در جمع و جلوی دیگران به کسی تذکر دهد او را خوار و تحقیر نموده است.

چهارشنبه 4 آبان 1390 ساعت 13:46  
 نظرات    
 
بهزاد حسین زاده 08:58 پنجشنبه 5 آبان 1390
5
 بهزاد  حسین زاده
تذکرات خوبی بود ممنون
نازنین بهشتی 12:40 پنجشنبه 5 آبان 1390
1
 نازنین بهشتی
مطلب جالبی بود
ممنون
سید ابراهیم موسوی نژاد 17:35 آدینه 21 بهمن 1390
0
 سید ابراهیم موسوی نژاد
بسیار عالی بود